2021-08-11 13:55:54• hírek • Szatmár.ro

Példaértékű összefogással újul meg a 76 éves Szatmár megyei asszony otthona

Talán még olvasóink is emlékeznek arra a sikertörténetre, melyről június elején adtunk hangot: a 76 éves Ana-Maria Osvath, aki 11 évig volt a szatmári hajléktalanszálló állandó vendége, nyár elején az évek alatt összekuporgatott pénzből végre megvehette saját házát.

“Úgy sikerült egy nagyobb összeget összegyűjtenem, hogy volt egy konkrét célom. Csak akkor tudsz megtakarítani pénzt, ha van egy célod, amit nagyon el akarsz érni. Az én célom az volt, hogy legyen egy saját otthonom, ahol nyugalomban tölthetem öregkoromat. Az új otthonomnak van egy pici kertje, a ház sem nagy, de sokban emlékeztet a nagyszüleim házára. Nagyon köszönöm a hajléktalanszálló dolgozóinak, hogy segítettek és szurkoltak nekem, egyedül nem sikerült volna újra saját otthonba költöznöm” – mondja el akkor Ana-Maria Osvath.


A szóban forgó hölgy könyvelőként dolgozott, 25 év munka után viszont sorban jöttek a nehézségek: válás után szinte mindenét elvesztette és egy olyan betegséget is diagnosztizáltak nála, ami miatt nem dolgozhatott, így került a hajléktalanszállóra. Az utóbbi években az ott dolgozók lettek a családja, akikkel az örömét és bánatát is megosztotta, és az ő segítségükkel sikerült élete nagy álmát is megvalósítania, saját házba költöznie. A hivatalos iratok ellenőrzését az asszony június elején megkapta az új otthonának a kulcsait is Nicolae Creț-től, a hajléktalanszálló koordinátorától.


A szociális igazgatóság azonban az azóta eltelt hetekben sem engedte el az idős asszony kezét. Az éjszakai menhely teljes csapata Ana-Maria mellé állt, s közösen dolgoznak azért, hogy az aprócska házból élhető otthont varázsoljanak. Az épületben jelenleg is zajlanak a felújítási munkálatok, és már készülnek az ivóvíz- és csatornahálózat bekötésére is, ezzel is segítve a tulajdonost abban, hogy az ily módon megtakarított pénzből inkább megvehesse mindazt, amire még szüksége van.


Az utóbbi egy évben a hajléktalanszálló szolgáltatásait igénybe vevők közül 14 személynek sikerült visszailleszkedni a társadalomba, állandó munkát találni, melynek köszönhetően gondoskodni tudnak mindennapi szükségleteikről. 



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: